Mramotice - Blížkovice "B" 4:2 (0:1)

04.09.2017 15:44

V dalším mistrovském zápase jsme na domácím hřišti přivítali "béčko" Blížkovic. Do zápasu jsme vstoupili s jednou vynucenou změnou oproti minulému utkání, které jsme odehráli velice dobře, a to s Rendem místo chybějícího Prochyho. K jiným změnám nebyl důvod.

Začátek utkání byl ale z naší strany velice špatný. Kluci byli bez pohybu, chyběla ochota podstupovat souboje, zastoupit se, komunikovat, odvaha hrát fotbal, a ne pouze nakopávat míče. Soupeř si tedy logicky vytvořil převahu, ze které také vytěžil vedoucí gól. Nezachycený náběh protihráče při rohovém kopu, 0:1. Ojedinělý světlý okamžik v naší hře ale podstatně ovlivnil další průběh zápasu, když se na Erikovi vyfauloval hostující gólman. Přesto jsme byli rádi za to, že jsme šli do kabin jen s jednobrankovým mankem - soupeř byl jednoznačně lepší.

Po přestávce ale na hřiště nastoupil úplně jiný tým. Kluci začali běhat, komunikovat, chodit do soubojů. Když jsme k tomu přidali i trochu té fotbalovosti, tak jsme to byli my, kdo byl na place lepším týmem. A konečně jsme to i vyjádřili gólově, když se po rohovém kopu prosadil Miki, následně do sítě "uklidil" odražený míč Jirka a pak nachystal Klempič lahůdku do prázdné brány pro Erika. Hosté se sice nádherně trefili z přímého kopu, na to jsme však zareagovali Klempičem, 4:2. Konec zápasu jsme sice měli odehrát ve větším klidu, měli jsme více kombinovat a podržet míč, přesto jsme to zvládli.

Mohli jsme si tak poprvé v nové sezóně zakřičet vítězný pokřik.

Sestava: David A., Lorán, Miki, Blouďa (45. Jirka Š.), Donald (75. Libor) - David S., Klempič (88. Ondra), Kuba Korim, Renda - Martin Moravec, Erik (85. Martin P.)

Fera